Afspraak maken? Neem contact met ons op

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Cliënten gaan naar een fysiotherapeut, omdat zij problemen ervaren met het bewegen of omdat zij gezondheidsproblemen ervaren. De behoefte aan hulp kan bij vergelijkbare klachten per persoon sterk uiteenlopen, omdat deze afhankelijk zijn van variabelen zoals de leeftijd of algehele gezondheid. Fysiotherapie biedt behandeling bij het herstel en het ontwikkelen van het optimale bewegen. Dit kan bereikt worden door verschillende behandeltechnieken toe te passen.

Behandeltechnieken

 Oefentherapie: het is bij veel blessures essentieel om de coördinatie, kracht of uithoudingsvermogen van uw lichaam te verbeteren. Veel wetenschappelijke artikelen beschrijven dit en ook in veel behandelprotocollen in de fysiotherapie wordt er verwezen naar de effecten van oefentherapie. Omdat Fysio Bewust gevestigd is in USA Fitnesscentrum hebben we zeer uitgebreide mogelijkheden om u te begeleiden met uw oefenprogramma. Ook maken we gebruik van een innovatieve app genaamd Physiapp. Hiermee kunt u ten allen tijde uw programma inzien en uw voortgang bijhouden.

 Ontspanningstechnieken: Indien uw klachten (mede) veroorzaakt worden door spanningen en stressoren dan zijn er diverse technieken die u helpen te ontspannen. Denk hierbij aan ademhalingsoefeningen of mindfullness oefeningen.

 Mobilisatie technieken: Er zijn diverse manieren om uw bewegelijkheid van spieren en gewrichten te optimaliseren. Dit kan binnen de fysiotherapie door technieken als rekoefeningen en -adviezen. Ook kan manuele therapie  een extra meerwaarde zijn als bewegingsbeperkingen op de voorgrond staan.

 Massage: Massage wordt nog steeds gebruikt binnen de fysiotherapie om u te ondersteunen in uw herstel. Dit is vaak een onderdeel van het totale behandeltraject. Massage kan helpen u algemeen te ontspannen of om specifieke gespannen spieren te helpen ontspannen.

(Medical) taping: Taping wordt veel gebruikt in de fysiotherapie en dus ook bij Fysio Bewust kan dit gedaan worden. Bent u bijvoorbeeld door de enkel gegaan tijdens het sporten, dan kan taping u helpen om verantwoord uw sportactiviteiten te hervatten. Medical taping is een specifieke tape-techniek die kan worden toegepast om bepaalde spieren te ontspannen of juist te activeren, dit met als doel uw kwaliteit van het bewegen te bevorderen.

 Dry needling: Dry needling is een behandelmethode die zich richt op het deactiveren van myofasciale triggerpoints. Dit is een mooi woord voor spierknopen. Ieder mens heeft spierknopen in het lichaam. Een spierknoop kan echter actief worden en lokale pijn maar ook pijn op afstand (uitstralende pijn) opwekken. Voor aanvullende informatie over dry needling verwijs ik u naar de behandelpagina over dry needling.

 Ergonomie / houdingsadviezen: Veel klachten kunnen voortkomen uit het hebben van een inadequate (werk)houding. D.m.v. oefeningen kunnen we uw houding verbeteren. Tevens is de ergonomie van uw werkplek belangrijk. Hierover kan advies worden uitgebracht zodat u dit in overleg met uw werkgever of leidinggevende zou kunnen verbeteren.

Fysio bewust streeft er naar zo evidence based mogelijk te werken!

Bij Fysio Bewust is de intake en het onderzoek het moment waar veel aandacht voor is. Dit met als doel om via een proces van klinisch redeneren een specifiek fysiotherapeutische diagnose te stellen, op basis waarvan therapeutische en/of preventieve interventies worden bepaald en uitgevoerd.

Fysio Bewust werkt zoveel mogelijk via wetenschappelijk onderbouwde protocollen. Bij de fysiotherapie is de leidraad voor de behandeling veelal de richtlijnen die door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) zijn ontwikkeld.

Wat kost fysiotherapie?

Indien u verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt dit veelal door uw verzekering voor 100% vergoed.
Wanneer u niet verzekerd bent voor fysiotherapie of u het aantal behandelingen, dat vergoed wordt verbruikt heeft, betaalt u het praktijktarief voor een fysiotherapeutisch consult.
Op onze tarievenpagina vindt u de kosten van een consult.