Afspraak maken? Neem contact met ons op
Wat is manuele therapie?

De manueel therapeut zal zich met name bezig houden met aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Overwegend cliënten met wervelkolom gerelateerde klachten worden door een manueel therapeut behandeld. Maar ook andere wat complexere klachten zijn bij uitstek geschikt voor behandeling door manuele therapie.


Hoe werkt een manueel therapeut?

De manueel therapeut heeft aanvullende kennis over allerlei verschillende vormen van pathologie en aandoeningen. Tevens zorgt de studie op master niveau ervoor, dat er zo veel mogelijk onderzoek en behandeling plaatsvindt, d.m.v. wetenschappelijke onderbouwing. Primair zal er altijd een manueel therapeutisch onderzoek plaatsvinden. Aan de hand van het onderzoek worden er behandeldoelstellingen geformuleerd. Daarna wordt, indien geïndiceerd, gestart met de behandeling.


Studie en registratie

Onze manueel therapeut Leon Kamphuis is een geregistreerd manueel therapeut. Hij heeft de opleiding Master Musculoskeletaal aan de Saxion Hogeschool te Enschede afgerond in 2013 met afstudeerrichting manuele therapie. Sindsdien heeft hij veel cliënten manueel therapeutisch behandeld bij zijn vorige werkgever.
Om kwaliteit te waarborgen is er een Nederlandse Vereniging voor Manueel therapeuten (NVMT). Dit verplicht de manueel therapeuten om elke 5 jaar studiepunten te behalen voor het manueel therapie register om geregistreerd te kunnen blijven als manueel therapeut. Ook in onze praktijk zijn we geregistreerd bij het NVMT.


Wat kost manuele therapie?

Indien u verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt dit veelal door uw verzekering voor 100% vergoed.
Wanneer u niet verzekerd bent voor fysiotherapie of u het aantal behandelingen, dat vergoed wordt verbruikt heeft, betaalt u het praktijktarief voor een fysiotherapeutisch consult.
Op onze tarievenpagina vindt u de kosten van een consult.

Chat openen
1
Vraag of afspraak maken?
WhatsApp ons.