Afspraak maken? Neem contact met ons op

Wat doet de fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut behandelt mensen die moeite hebben met bewegen. Dit kan ontstaan door spier- of peesprobleem. Maar ook door neurologische problemen of wanneer je problemen met je hart of longen hebt. Bijvoorbeeld na een hartinfarct. De fysiotherapeut kan allerlei vormen van therapie toepassen om het probleem wat je ervaart met het bewegen, weer te verbeteren. Bijvoorbeeld door medische training na het doormaken van een hartinfarct of  beroerte. Maar ook door massage- of tapetechnieken bij een spierblessure. Het doel is over het algemeen hetzelfde en dat is dus; mensen helpen bij de kwaliteit van het bewegen. In de meeste gevallen proberen we de kwaliteit van het bewegen te verbeteren. In sommige gevallen zijn we al tevreden als er geen achteruitgang plaatsvindt. Denk bijvoorbeeld aan een man of vrouw op hoge leeftijd die problemen krijgt met het lopen. Mocht er toch een verhoogd risico zijn op vallen dan behoort ook valpreventie tot het takenpakket van de fysiotherapeut. Kortom, fysiotherapie is een veelomvattend beroep. Ook bij Fysio Bewust helpen wij je graag met het optimaliseren van de kwaliteit van bewegen. 

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapeuten (KNGF) heeft een filmpje gepubliceerd op YouTube waar het beroepsprofiel van de fysiotherapeut wordt uitgelegd. Wil je snel een samenvatting van hetgeen je hierboven gelezen hebt? Kijk dan het onderstaande filmpje. 

Chat openen
1
Vraag of afspraak maken?
WhatsApp ons.