Afspraak maken? Neem contact met ons op
Percutane electrolyse
Fysiotherapie in Rijssen: Fysio Bewust heeft als doelstelling jou op een kwalitatieve manier te begeleiden in het bereiken van je optimale vitaliteit

Onze fysiotherapeuten behandelen al vele jaren uiteenlopende klachten. Wij hebben dan ook ervaring met het behandelen van verschillende klachten. Onze fysiotherapie in Rijssen hecht grote waarde aan effectiviteit. Het gebruik van percutane electrolyse is één van de behandelmethodes die ons daarbij helpt. Met de juiste voorkennis stellen we snel een effectief behandelplan op, zodat jij sneller van je klachten af bent!

Wat is percutane electrolyse?

Percutane Electrolyse Therapie is een nieuwe behandelmethode voor pijnklachten aan pezen. Onder geleide van echografie (je kunt dus meekijken!) wordt op de plaats van het probleemgebied een dunne naald ingebracht. De naald is vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze naald zal stroom geleiden precies op die plek waar de kwaliteit van de pees het laagst is. Door de nauwkeurige lokalisatie middels echografie en het rechtstreeks behandelen op de plek zijn de resultaten zeer goed.

Is percutane electrolyse pijnlijk?

Een behandeling middels Percutane Electrolyse Therapie is niet pijnvrij maar over het algemeen geven cliënten aan dat het goed te hebben is. De naald is zeer dun (vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur) en gaat rechtstreeks in het probleemgebied. Je kunt bij het inprikken van de naald een wat scherpere pijn ervaren. Zodra de electrolyse start ervaar je lokaal een licht onaangenaam gevoel.

Wat is het effect van percutane electrolyse?

Percutane Electrolyse Therapie is zeer effectief bij chronisch geïrriteerde pezen. Chronisch geïrriteerde pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven. Wanneer een peesklacht chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe” en de fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Percutane Electrolyse Therapie tracht dit proces om te keren door het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie te herstellen.

De effecten van Percutane Electrolyse Therapie hangen samen met een chemisch en fysiologisch proces dat in het specifiek te behandelen gebied tot stand komt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde PH waarde ontstaat, bloedcirculatie verbetert en cellen worden aangezet tot de aanmaak van een groeihormoon. Deze effecten moeten ervoor zorgen dat herstel wordt gestimuleerd en dat er minder pijngewaarwording is.

Let op: Percutane Electrolyse is altijd onderdeel van het behandeltraject en daarbij dus een toevoeging op de bestaande behandeling bij peesklachten en niet een behandeling op zich.

Welke pezen behandelen we met percutane electrolyse?

  • Schouderpees (Supraspinatuspees)
  • Kniepees (Patellapees) klachten – jumpers knee
  • Achillespees
  • Peesplaat onder de voet – Fasciïtis Plantaris / hielspoor
  • Elleboogpees – tenniselleboog
" Fysiotechnische applicaties waaronder percutane electrolyse valt, gaan al jaren mee in de fysiotherapie. Dit is de nieuwste techniek voor de behandeling van peesklachten. Herstellen van een peesblessure is moeilijk. Met percutane electrolyse hebben we een nieuwe behandeloptie erbij en kunnen we je nog beter helpen bij het herstellen van je peesblessure!."
Leon Kamphuis
Praktijkhouder

Wat kost een behandeling?

Fysio Bewust wil de zorg betaalbaar houden. Daarom vindt Percutane Electrolyse therapie als onderdeel plaats van een fysiotherapie behandeling. Omdat Percutane Electrolyse onder geleide van echografie gebeurt wordt bij de eerste behandeling altijd echografie toegepast. Dit is onderdeel van het onderzoek en word daarom bij de intake meegerekend. 

Indien je niet verzekerd bent voor fysiotherapie bedragen de kosten €50 per behandeling.
Kijk op onze tarieven pagina voor de kosten van de intake.

Percutane electrolyse vs EPTE

Percutane Electrolyse is de laatste jaren wellicht al wel bekender onder de behandelstrategie genaamd EPTE. EPTE is echter een merknaam van het apparaat waarmee de Percutane Electrolyse wordt uitgevoerd. Tot voor kort was dit het enige CE-gecertificeerde apparaat. Bij Fysio Bewust gebruiken we echter niet het apparaat EPTE maar de Gymna Acure. Deze is begin 2020 op de markt gekomen en heeft nog meer opties t.o.v. het (oudere) EPTE apparaat. Verder praten we bij EPTE en Percutane Electrolyse wel over dezelfde behandelstrategie. Dus als jij het advies gekregen hebt om EPTE behandeling te doen dan wordt eigenlijk Pecutane Electrolyse bedoeld. Hiervoor kun je bij ons terecht!

Hoge klanttevredenheid

Om de kwaliteit te meten en te waarborgen in de praktijk, voeren wij jaarlijks doorlopend klanttevredenheidsonderzoeken uit. Klanten waarderen ons met een uitstekend cijfer. Heb jij ook een tip of top voor ons? Laat het ons weten. Hieronder enkele beschrijving van onze klanten.

Meer weten over fysiotherapie of direct een afspraak plannen?

Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Volg ons op social media

Afspraak maken?

Chat openen
1
Vraag of afspraak maken?
WhatsApp ons.