Afspraak maken? Neem contact met ons op

BPPD staat voor Benigne Paroxismale Positie Duizeligheid. De aandoening wordt gekenmerkt door kortdurende duizeligheidsaanvallen, veelal korter dan een minuut durend, die worden veroorzaakt door een snelle positie verandering van het hoofd zoals opstaan, omkijken, bukken en weer overeind komen. Het woord “benigne” staat voor goedaardig en paroxismaal staat voor aanvalsgewijs.

Meestal gaat de aandoening binnen 4 weken vanzelf weer over. Er zijn een aantal oefeningen die u kunt uitvoeren om de klachten sneller te laten herstellen, of wanneer uw klachten langer aanhouden dan 4 weken, toch te laten herstellen d.m.v. het uitvoeren van deze specifieke oefeningen.

BPPD is niet de enige reden van duizeligheid. Daarom proberen we door een aantal specifieke testen te duiden of er inderdaad sprake is van BPPD of mogelijk toch een andere oorzaak hieraan ten grondslag ligt.

Wilt u meer informatie over BPPD of behandeling bij uw BPPD klachten? Neem dan contact met ons, kijk op de website van het duizeligheidscentrum en bekijk ook alvast onderstaand filmpje.

Chat openen
1
Vraag of afspraak maken?
WhatsApp ons.