Afspraak maken? Neem contact met ons op

BPPD (draaiduizeligheid)

Logo
Fysiotherapie in Rijssen: Fysio Bewust heeft als doelstelling jou op een kwalitatieve manier te begeleiden in het bereiken van je optimale vitaliteit

Onze fysiotherapeuten behandelen al vele jaren uiteenlopende klachten. Wij hebben dan ook ervaring met het behandelen van BPPD (draaiduizeligheid). Onze fysiotherapie in Rijssen hecht grote waarde aan effectiviteit. Met de juiste voorkennis stellen we snel een effectief behandelplan op, zodat jij sneller van je klachten af bent!

Wat is BPPD

BPPD staat voor Benigne Paroxismale Positie Duizeligheid. De aandoening wordt gekenmerkt door kortdurende duizeligheidsaanvallen, veelal korter dan een minuut durend, die worden veroorzaakt door een snelle positie verandering van het hoofd zoals opstaan, omkijken, bukken en weer overeind komen. Het woord “benigne” staat voor goedaardig en paroxismaal staat voor aanvalsgewijs.

BPPD
" BPPD kan heel vervelend zijn om te hebben maar het is soms ook snel te verhelpen door het uitvoeren van een bepaalde oefening. Heb je het vermoeden dat je BPPD hebt of heeft je (huis)arts dit verteld? Kom dan bij ons langs en we helpen je graag van je probleem af."
Leon Kamphuis
Praktijkhouder

Wat kan fysiotherapie doen aan BPPD?

Meestal gaat de aandoening binnen 4 weken vanzelf weer over. Er zijn een aantal oefeningen die je kunt uitvoeren om de klachten sneller te laten herstellen, of wanneer jouw klachten langer aanhouden dan 4 weken, toch te laten herstellen d.m.v. het uitvoeren van deze specifieke oefeningen.

BPPD is niet de enige reden van duizeligheid. Daarom proberen we door een aantal specifieke testen te duiden of er inderdaad sprake is van BPPD of mogelijk toch een andere oorzaak hieraan ten grondslag ligt.

Wil jij meer informatie over BPPD of behandeling bij jouw BPPD klachten? Neem dan contact met ons, kijk op de website van het duizeligheidscentrum en bekijk ook alvast het filmpje.

Hoge klanttevredenheid

Om de kwaliteit te meten en te waarborgen in de praktijk, voeren wij jaarlijks doorlopend klanttevredenheidsonderzoeken uit. Klanten waarderen ons met een uitstekend cijfer. Heeft u ook een tip of top voor ons? Laat het ons weten. Hieronder enkele beschrijving van onze klanten.

Meer weten over fysiotherapie of direct een afspraak plannen?

Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Volg ons op social media

Afspraak maken?

Chat openen
1
Vraag of afspraak maken?
WhatsApp ons.