Afspraak maken? Neem contact met ons op
manuele therapie
Manuele therapie in Rijssen: Fysio Bewust heeft als doelstelling jou op een kwalitatieve manier te begeleiden in het bereiken van je optimale vitaliteit

Onze manueel therapeut Leon behandeld al vele jaren uiteenlopende klachten. Wij hebben dan ook ervaring met het behandelen van verschillende klachten. Onze manuele therapie in Rijssen hecht grote waarde aan effectiviteit. Met de juiste voorkennis stellen we snel een effectief behandelplan op, zodat jij sneller van je klachten af bent!

Wat is manuele therapie?

De manueel therapeut zal zich met name bezig houden met aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Overwegend cliënten met wervelkolom gerelateerde klachten worden door een manueel therapeut behandeld. Maar ook andere wat complexere klachten zijn bij uitstek geschikt voor behandeling door manuele therapie.

Hoe werkt een manueel therapeut?

De manueel therapeut heeft aanvullende kennis over allerlei verschillende vormen van pathologie en aandoeningen. Ook zorgt de studie op master niveau ervoor, dat er zo veel mogelijk onderzoek en behandeling plaatsvindt, d.m.v. wetenschappelijke onderbouwing. Primair zal er altijd een manueel therapeutisch onderzoek plaatsvinden. Aan de hand van het onderzoek worden er behandeldoelstellingen opgesteld. Daarna wordt, indien noodzakelijk, gestart met de behandeling.

Studie en registratie

Onze manueel therapeut Leon Kamphuis is een geregistreerd manueel therapeut. Hij heeft de opleiding Master Musculoskeletaal aan de Saxion Hogeschool te Enschede afgerond in 2013 met afstudeerrichting manuele therapie. Sindsdien heeft hij veel cliënten manueel therapeutisch behandeld.
Om kwaliteit te waarborgen is er een Nederlandse Vereniging voor Manueel therapeuten (NVMT). Dit verplicht de manueel therapeuten om elke 5 jaar studiepunten te behalen voor het manueel therapie register om geregistreerd te kunnen blijven als manueel therapeut. Ook in onze praktijk zijn we geregistreerd bij het NVMT.

Wat kost manuele therapie?

Indien je verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt dit veelal door uw verzekering voor 100% vergoed.
Wanneer je niet verzekerd bent voor fysiotherapie of  het aantal behandelingen, dat vergoed wordt verbruikt hebt, betaal je het praktijktarief voor een fysiotherapeutisch consult.
Op onze tarievenpagina vindt je de kosten van een consult.

Meer weten over manuele therapie of direct een afspraak plannen?

Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Volg ons op social media
Chat openen
1
Vraag of afspraak maken?
WhatsApp ons.