Afspraak maken? Neem contact met ons op
Fit test

Wat is de Fysio Bewust Fit Test?
De Fit Test van Fysio Bewust is een methode om een algemene indruk te krijgen van uw algemene fysieke belastbaarheid. Dit inzicht krijgt u door het uitvoeren van een aantal testen.
U krijgt inzicht in uw:

  • Conditie
  • Longkracht
  • Lichaamslengte / lichaamsgewicht (BMI)
  • Flexibiliteit
  • Stabiliteit
  • Kracht

Hoe werkt de Fysio Bewust Fit Test

Om uw conditie te meten wordt er een sub-maximale inspanningstest bij u afgenomen. Dit doen we d.m.v. een fiets-inspanningstest genaamd de Astrand test. Bij deze test wordt van u gevraagd om (minimaal) 6 minuten te fietsen met een bepaald wattage. Uw hartfrequentie wordt gedurende de inspanning gemonitord.  Aan de hand van uw lichaamsgewicht, leeftijd, gefietste wattage en hartfrequentie kan berekend worden hoe uw conditie is.

Om uw longkracht te bepalen wordt gebruik gemaakt van een peakflow meter. Hierbij wordt van u gevraagd om na een diepe inademing zo kort en explosief mogelijk uit te ademen. De meter registreert hoe krachtig u in staat bent om dit te doen.

De Body Mass Index (BMI) wordt bepaald aan de hand van uw lichaamslengte en lichaamsgewicht en is een maat, die bepaalt of er sprake is van een juiste verhouding tussen uw lichaamslengte en lichaamsgewicht.

Flexibiliteit, stabiliteit en kracht wordt bepaald door de afname van de Functional Movement Screening test (FMS test). Dit is een test, waarbij 7 bewegingen van u worden geanalyseerd en gescoord op de kwaliteit van de uitvoering. Op de website van Fysio Bewust vindt u hier meer informatie over de FMS test.


Wat doen we na de test?

Na afname van de Fit Test worden de uitslagen met u besproken. Aan de hand van de uitslagen wordt er een advies uitgebracht om uw fitheid verder te verbeteren. Indien u hierin geïnteresseerd bent, kan er een specifiek training- of oefenschema voor u worden gemaakt, zodat u hiermee actief aan de slag kunt gaan!


Kosten

De kosten van de Fysio Bewust Fit Test bedraagt €55,-
Kijk op onze tarieven pagina voor aanvullende informatie.

Chat openen
1
Vraag of afspraak maken?
WhatsApp ons.