Afspraak maken? Neem contact met ons op
Fit test
Fysiotherapie in Rijssen: Fysio Bewust heeft als doelstelling jou op een kwalitatieve manier te begeleiden in het bereiken van je optimale vitaliteit. O.a. de Fit Test geeft ons inzicht hoe jouw vitaliteit is!

Onze fysiotherapeuten behandelen al vele jaren uiteenlopende klachten. Wij hebben dan ook ervaring met het behandelen van verschillende klachten. Onze fysiotherapie in Rijssen hecht grote waarde aan effectiviteit. Met de juiste voorkennis stellen we snel een effectief behandelplan op, zodat jij sneller van je klachten af bent!

Wat is de Fysio Bewust Fit Test?

De Fit Test van Fysio Bewust is een methode om een algemene indruk te krijgen van jouw algemene fysieke belastbaarheid. Dit inzicht krijg je door het uitvoeren van een aantal testen.
Je krijgt inzicht in jouw:

  • Conditie
  • Longkracht
  • Lichaamslengte / lichaamsgewicht (BMI)
  • Flexibiliteit
  • Stabiliteit
  • Kracht
" Als je fit bent en voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (1,5 uur per week matig tot intensief bewegen en 2x bot- en spierversterkende activiteiten) dan ontstaan er tal van voordelen zowel op fysiek als mentaal gebied. Door de Fit Test te doen krijg je inzicht in hoe het met je conditie is en helpen we je op weg naar een gezonde leefstijl."
Leon Kamphuis
Praktijkhouder

Hoe werkt de Fysio Bewust Fit Test?

Om je conditie te meten wordt er een sub-maximale inspanningstest bij jou afgenomen. Dit doen we d.m.v. een fiets-inspanningstest genaamd de Astrand test. Bij deze test wordt van je gevraagd om (minimaal) 6 minuten te fietsen met een bepaald wattage. Jouw hartfrequentie wordt gedurende de inspanning gemonitord.  Aan de hand van je lichaamsgewicht, leeftijd, gefietste wattage en hartfrequentie kan berekend worden hoe jouw conditie is!

Om jouw longkracht te bepalen wordt gebruik gemaakt van een peakflow meter. Hierbij wordt van je gevraagd om na een diepe inademing zo kort en explosief mogelijk uit te ademen. De meter registreert hoe krachtig je in staat bent om dit te doen.

De Body Mass Index (BMI) wordt bepaald aan de hand van je lichaamslengte en lichaamsgewicht en is een maat, die bepaalt of er sprake is van een juiste verhouding tussen je lichaamslengte en lichaamsgewicht.

Flexibiliteit, stabiliteit en kracht wordt bepaald door de afname van de Functional Movement Screening test (FMS test). Dit is een test, waarbij 7 bewegingen van je worden geanalyseerd en gescoord op de kwaliteit van de uitvoering. Op de website van Fysio Bewust vind je hier meer informatie over de FMS test.

Wat doen we na de test?

Na afname van de Fit Test worden de uitslagen met je besproken. Aan de hand van de uitslagen wordt er een advies uitgebracht om jouw fitheid verder te verbeteren. Indien jij hierin geïnteresseerd bent, kan er een specifiek training- of oefenschema voor je worden gemaakt, zodat je hiermee actief aan de slag kunt gaan!

Wat zijn de kosten?

De kosten van de Fysio Bewust Fit Test bedraagt €55,-
Kijk op onze tarieven pagina voor aanvullende informatie.

Hoge klanttevredenheid

Om de kwaliteit te meten en te waarborgen in de praktijk, voeren wij jaarlijks doorlopend klanttevredenheidsonderzoeken uit. Klanten waarderen ons met een uitstekend cijfer. Heb jij ook een tip of top voor ons? Laat het ons weten. Hieronder enkele beschrijving van onze klanten.

Meer weten over de fit test of direct een afspraak plannen?

Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Volg ons op social media

Afspraak maken?

Chat openen
1
Vraag of afspraak maken?
WhatsApp ons.