Afspraak maken? Neem contact met ons op

Echografie

Fysiotherapie in Rijssen: Fysio Bewust heeft als doelstelling jou op een kwalitatieve manier te begeleiden in het bereiken van je optimale vitaliteit

Onze fysiotherapeuten behandelen al vele jaren uiteenlopende klachten. Wij hebben dan ook ervaring in onderzoeken van verschillende klachten. O.a. door gebruik van echografie naast ons fysiotherapeutisch onderzoek, stellen wij de juiste diagnose. Onze fysiotherapie in Rijssen hecht grote waarde aan effectiviteit. Met de juiste voorkennis stellen we snel een effectief behandelplan op, zodat jij sneller van je klachten af bent!

Echografie

Bij Fysio Bewust wordt gebruik gemaakt van echografie. Met echografie worden opnamen van het houdings- en bewegingsapparaat gemaakt.
Enkele toepassingen van echografie binnen de fysiotherapiepraktijk zijn klachten aan de:
• Spieren (scheuren, littekens, kalkneerslag)
• Pezen (scheuren, degeneratie, kalkneerslag)
• Slijmbeurzen (ontstekingen, vochtcollectie, kalkneerslag)
• Gewrichtsbanden (scheuren, verdikkingen)
• Meniscus (oppervlakkige scheuren, cystes)
• Botten (losse botfragmentjes, breukjes, indeukingen, groeischijven)
• Zenuwen (ligging in tunnels bijvoorbeeld bij de carpale tunnel)

" Hoe fantastisch is het dat we tegenwoordig gewoon tijdens een fysio consult in jouw lichaam kunnen kijken om te zien wat er aan de hand is! Lage kosten, geen lange wachttijd zoals soms bij het ziekenhuis en toegenomen betrouwbaarheid van onze diagnoses."
Leon Kamphuis
Praktijkhouder

Wanneer maken we gebruik van echografie?

Echografie kan bij iedereen worden toegepast. De kwaliteit van pezen, spieren en gewrichten is met echografie goed in beeld te brengen. Hierdoor wordt duidelijk hoe je belastbaarheid is en wordt een gerichte training en behandelkeuze mogelijk. Dit zorgt ervoor dat jouw behandeling een stuk efficiënter en sneller kan verlopen! Het gevolg is dat je zo snel mogelijk weer klachtenvrij bent.
Tijdens de intake of tijdens het behandelproces bekijken we of echografisch onderzoek voor jou een meerwaarde zou kunnen zijn.

Hoe werkt echografie?

De techniek van echografie werkt met het uitzenden en ontvangen van geluidsgolven. Het is een medisch onderzoek dat veel informatie kan opleveren uw klacht. De geluidsgolven zijn niet hoorbaar of voelbaar voor mensen. Dit heet hoogfrequent of ultrageluid. Een echografie is ongevaarlijk en kan eindeloos worden herhaald. Het is een snelle manier om de aard en de aanleiding van uw klacht exact in beeld te brengen, waarna de behandeling meteen kan worden ingezet.

Wat zijn de voordelen van echografie?

• Het onderzoek is ongevaarlijk, gemakkelijk en pijnloos.
• Echografie kan dynamisch worden uitgevoerd, dus tijdens de (pijnlijke) beweging.
• Het is een snelle manier om de aard en de aanleiding van de klacht in beeld te brengen, waarna de behandeling meteen kan worden gestart.
• Als het voor uw klachten wenselijk is dat er aanvullend echografisch onderzoek wordt gedaan, scheelt het je wachttijd en rompslomp als jij hiervoor direct bij ons terecht kunt.
• De uitkomst van het echografisch onderzoek kan ons helpen bij het stellen van een juiste werkdiagnose. Deze werkdiagnose vormt de basis van jouw persoonlijk behandelplan.
• Het onderzoek kan gemakkelijk herhaald worden.
• Ook tijdens de behandelserie kan een echografisch onderzoek worden uitgevoerd, om tussentijds de voortgang van het herstel te kunnen beoordelen.
• Als wij het wenselijk of noodzakelijk achten, verwijzen wij je gericht door naar een arts of specialist.

Wil je meer informatie, dan kun je contact opnemen met de praktijk (06 401 304 42) of een e-mail sturen naar info@fysiobewust.nl of klik op onderstaande knop om op onze contactpagina te komen.

Hoge klanttevredenheid

Om de kwaliteit te meten en te waarborgen in de praktijk, voeren wij jaarlijks doorlopend klanttevredenheidsonderzoeken uit. Klanten waarderen ons met een uitstekend cijfer. Heb jij ook een tip of top voor ons? Laat het ons weten. Hieronder enkele beschrijving van onze klanten.

Meer weten over fysiotherapie of direct een afspraak plannen?

Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Volg ons op social media

Afspraak maken?

Chat openen
1
Vraag of afspraak maken?
WhatsApp ons.