Afspraak maken? Neem contact met ons op

Fysiotherapie in Rijssen: Fysio Bewust heeft als doelstelling je op een kwalitatieve manier te begeleiden in het bereiken van jouw optimale vitaliteit: 

Onze fysiotherapeuten behandelen al vele jaren uiteenlopende klachten. Ook in fractuurbehandeling zijn wij specialist door het afronden van een speciale opleiding “traumatologie en fractuurbehandeling”.  Onze fysiotherapie in Rijssen hecht grote waarde aan effectiviteit. Met de juiste voorkennis stellen we snel een effectief behandelplan op, zodat jij sneller van je klachten af bent!

Fractuur behandeling

Wat is een fractuur?

Een fractuur is een breuk in een bot. Dit kan veroorzaakt worden door een trauma zoals een val, een botsing of een kneuzing. Een fractuur kan variëren van een kleine scheur of barst in het bot tot een volledige breuk en kan leiden tot pijn, zwelling, blauwe plekken en beperkte mobiliteit. Afhankelijk van de ernst van de fractuur kan medische behandeling nodig zijn, zoals immobilisatie met behulp van gips of een operatie.

Hoe behandelen wij een fractuur?

Als het gaat om een recente fractuur, zal de breuk in eerste instantie worden geïmmobiliseerd om de genezing te bevorderen. Dit kan worden gedaan door middel van spalken, gips, operatie of een brace. De keuzen van één van deze vormen is afhankelijk van de breuk en de beslissing die de (trauma)chirurg maakt bij de beoordeling van de breuk. Zodra het kan beginnen wij met het werken aan het verbeteren van de mobiliteit, kracht en flexibiliteit van het aangedane gebied. Als dit nog niet mag omdat de breuk bijvoorbeeld nog niet belast mag worden, dan zorgen wij ervoor dat de omliggende spieren en gewrichten in conditie blijven.

De behandeling kan bestaan uit verschillende vormen van therapie. De meest voorkomende therapie is echter mobilisatie en oefentherapie.

Het is erg belangrijk dat jouw fysiotherapeut samenwerkt met de patiënt en andere zorgverleners, zoals de arts en de orthopedisch chirurg, om ervoor te zorgen dat de behandeling effectief is en het herstel snel verloopt. Wij overleggen dan ook regelmatig met je arts om de voortgang te bespreken of om vragen te stellen.

"Het is erg belangrijk om een fysiotherapeut te hebben met kennis over fracturen en het herstel van deze breuken. Hoe kunnen wij anders vaststellen of iets een normaal herstel of afwijkend herstel heeft. Zelf heb ik de opleiding "traumatologie en fractuurbehandeling" afgerond om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen met het herstel!"
Leon Kamphuis
Praktijkhouder

Wat kost fysiotherapiebehandeling na een breuk?

Fysiotherapie na een breuk valt onder de chronische indicaties. Meestal is het zo dat je 3 maanden fysiotherapie kunt volgen wanneer de breuk conservatief is behandeld. Met conservatief bedoelen wij dat de breuk niet is geopereerd. Als de breuk wel is geopereerd dan heb je een chronische indicatie voor een jaar. Het is wel zo dat pas vanaf de 21e behandeling de fysiotherapie uit de basis verzekering wordt vergoed. De eerste 20 behandelingen gaan uit de aanvullende verzekering. Mocht je niet aanvullend verzekerd zijn voor 20 behandelingen dan zijn de behandelingen voor eigen rekening vanaf het moment dat je door je aanvullende pakket bent. Bijvoorbeeld: je hebt 9 consulten fysiotherapie in je pakket dan krijg je de eerste 9 vergoed. Behandeling 10 t/m 20 moet je zelf betalen. Vanaf de 21 behandeling krijg je de consulten vergoed uit de basis verzekering. 

Meer weten over wat wij voor je kunnen doen?

Vul het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Chat openen
1
Vraag of afspraak maken?
WhatsApp ons.