Afspraak maken? Neem contact met ons op

Nesa behandeling

Fysiotherapie in Rijssen: Fysio Bewust heeft als doelstelling jou op een kwalitatieve manier te begeleiden in het bereiken van je optimale vitaliteit

Onze fysiotherapeuten behandelen al vele jaren uiteenlopende klachten. Wij hebben dan ook ervaring met het behandelen van verschillende klachten. Eén van deze behandelingen richt zich op het behandelen van je autonome zenuwstelsel d.m.v. Nesa therapie. Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? 

Fysiotherapie in Rijssen: Fysio Bewust heeft als doelstelling jou op een kwalitatieve manier te begeleiden in het bereiken van je optimale vitaliteit

Onze fysiotherapeuten behandelen al vele jaren uiteenlopende klachten. Wij hebben dan ook ervaring met het behandelen van verschillende klachten. Eén van deze behandelingen richt zich op het behandelen van je autonome zenuwstelsel d.m.v. Nesa therapie. Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? 

Wat is Nesa therapie?

NESA therapie is een effectieve en pijnloze behandeling die de balans van het autonome zenuwstelsel tracht te herstellen. De behandelingen vinden plaats met behulp van een apparaat (NESA X-SIGNAL®). Met behulp van 25 elektrodes wordt het zenuwstelsel behandelt. Het zorgt voor een sneller herstel van bijv. vermoeidheid, slapeloosheid, stress-gerelateerde klachten, chronische pijn en overactieve blaas. Onderzoeken tonen aan dat NESA therapie vaak goede resultaten geeft.

Wat is het autonome zenuwstelsel precies?

Het autonome zenuwstelsel is een deel van ons zenuwstelsel dat automatisch werkt, zonder dat we er bewust over hoeven na te denken. Het regelt allerlei belangrijke functies in ons lichaam, zoals de hartslag, ademhaling, spijsvertering en bloeddruk. Dit systeem zorgt ervoor dat ons lichaam goed blijft functioneren, zelfs als we slapen of ons niet bewust zijn van wat er gebeurt.

Het autonome zenuwstelsel bestaat uit twee onderdelen: het sympathische en het parasympathische zenuwstelsel. Het sympathische deel activeert het lichaam als er actie nodig is, zoals bij stress of gevaar. Dit wordt ook wel de “vecht- of vluchtreactie” genoemd. Het parasympathische deel helpt het lichaam te ontspannen en te herstellen, bijvoorbeeld na inspanning.

Kort gezegd, het autonome zenuwstelsel houdt ons lichaam in balans door allerlei processen te regelen zonder dat wij erover hoeven na te denken.

Welke klachten kunnen ontstaan bij een verstoord autonoom zenuwstelsel?

Als het autonome zenuwstelsel niet in balans is, kunnen er diverse klachten ontstaan omdat het systeem belangrijke functies in het lichaam reguleert. Hieronder enkele veelvoorkomende klachten:

  1. Hartkloppingen of een onregelmatige hartslag: Het autonome zenuwstelsel regelt de hartslag. Bij een disbalans kan de hartslag te snel, te langzaam of onregelmatig worden.

  2. Bloeddrukproblemen: Dit kan leiden tot hoge of lage bloeddruk, wat symptomen zoals duizeligheid, vermoeidheid, of flauwvallen kan veroorzaken.

  3. Spijsverteringsproblemen: Een verstoring kan leiden tot maagklachten, misselijkheid, diarree, of obstipatie, omdat de spijsvertering niet goed wordt aangestuurd.

  4. Overmatig zweten of juist niet genoeg: Het autonome zenuwstelsel controleert de zweetklieren. Problemen hiermee kunnen leiden tot overmatig zweten (hyperhidrose) of juist te weinig zweten (anhidrose).

  5. Problemen met de ademhaling: Kortademigheid of moeite met diep ademhalen kunnen optreden.

  6. Vermoeidheid en slaapproblemen: Een verstoord autonome zenuwstelsel kan het moeilijk maken om goed in slaap te vallen of om uitgerust wakker te worden.

  7. Angst en paniekgevoelens: Omdat het sympathische deel van het zenuwstelsel overactief kan zijn, kan iemand onterecht stress of paniek ervaren.

  8. Verstoorde temperatuurregulatie: Je kunt het snel te warm of te koud hebben, omdat je lichaam moeite heeft om de temperatuur goed te regelen.

  9. Overactieve blaas: Het autonome zenuwstelsel speelt een belangrijke rol in de controle over de blaasfunctie, waaronder het reguleren van wanneer de blaas zich moet ontspannen of juist samentrekken.

    Bij een disbalans in het autonome zenuwstelsel kan de blaas te actief worden, wat leidt tot een overactieve blaas. Dit betekent dat je vaker de drang voelt om te plassen, ook als de blaas nog niet vol is.

Deze klachten kunnen variëren van mild tot ernstig en kunnen een grote impact hebben op het dagelijks leven. Het is belangrijk om bij aanhoudende symptomen eerst een arts te raadplegen om mogelijk andere oorzaken van je klachten uit te sluiten!

Meer weten over Nesa behandeling of direct een afspraak plannen?

Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
Voor meer informatie kun je ook kijken op www.nesaclinics.nl

Volg ons op social media
Chat openen
1
Vraag of afspraak maken?
WhatsApp ons.