Afspraak maken? Neem contact met ons op

Nieuw bij Fysio Bewust! De Functional Movement Test (FMS test)

De FMS test is een test, die is ontwikkeld in de sportwereld. De test is bedoeld om op een snelle en eenvoudige manier een indruk te krijgen over de “zwakke schakels” in het lichaam.
De gedachte achter het systeem zit hem in het feit, dat voor het optimaal presteren en functioneren van uw lichaam, het hele lichaam goed moet functioneren. Als we het lichaam zien als een keten van aaneengeschakelde elementen, dan is het logisch en aannemelijk, dat een zwakke schakel de gehele keten beïnvloedt. Het negeren van de zwakke schakel verhoogt het risico op blessures, maar het sterker maken van de ‘verkeerde’ schakel zal de verstoorde integriteit van het hele systeem echter niet verbeteren. Met de FMS is het mogelijk om de zwakke schakel(s) op te sporen. Vervolgens kan d.m.v. een op maat gemaakt trainingsschema uw beweegketen worden verbeterd.

Meer informatie? Kijk op onze website

Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Vraag of afspraak maken?
WhatsApp ons.