Afspraak maken? Neem contact met ons op

Handtherapie

handtherapie
Pols- & handtherapie in Rijssen: Fysio Bewust heeft als doelstelling jou op een kwalitatieve manier te begeleiden in het bereiken van je optimale vitaliteit

Onze fysiotherapeuten behandelen al vele jaren uiteenlopende klachten. Wij hebben dan ook ervaring met het behandelen van verschillende klachten. Renee Struik is onze specialist op het gebied van pols- en handtherapie. Haar vakkennis en kunde zorgt voor een behandelplan op maat!

Fysiotherapie in Rijssen: Fysio Bewust heeft als doelstelling jou op een kwalitatieve manier te begeleiden in het bereiken van je optimale vitaliteit

Onze fysiotherapeuten behandelen al vele jaren uiteenlopende klachten. Wij hebben dan ook ervaring met het behandelen van verschillende klachten. Renee Struik is onze specialist op het gebied van pols- en handtherapie. Haar vakkennis en kunde zorgt voor een behandelplan op maat!

Wat is handtherapie

Een handtherapeut houdt zich bezig met aandoeningen van de hand, vingers, pols en onderarm. Aandoeningen in dit gebied, kunnen erg beperkend zijn in het dagelijks leven. Je kan bijvoorbeeld jouw werk of hobby minder goed uitvoeren, of je ervaart dagelijks pijnklachten. Gelukkig kan handtherapie hier erg goed bij helpen. Door middel van fysiotherapie kunnen wij jouw klachten goed verhelpen of veraangenamen.

Als behandeling kun je denken aan:

  • Oefentherapie
  • Instructies
  • Spalk of brace
  • Wondverzorging
  • Littekenbehandeling
  • Oedeembestrijding
"Pols- en handklachten zijn wegens de complexe anatomie van deze regio moeilijk behandelbaar. Dit vergt dus een specialistische en kundige behandeling. Elke klacht is uniek en voor mij telkens weer een uitdaging om je daarmee zo goed mogelijk te helpen!"
Renee Struik
Renee Struik
Fysiotherapeute

Hoe werkt een manueel therapeut?

Door middel van een verwijzing van uw huisarts of specialist, of op eigen initiatief (via de directe toegankelijkheid fysiotherapie) bespreken wij de eerste afspraak jouw klachten, welke belemmeringen jij ervaart en wat je van de handtherapeut verwacht. Vervolgens onderzoeken we de klacht, waarna er in overleg een behandelplan gemaakt wordt. Samen blijven we evalueren hoe het gaat, en of er wellicht nog wat aangepast moet worden aan het behandelplan.

.

Voor welke klachten handtherapie geschikt?

  • Elleboogklachten, zoals een tenniselleboog of golfersarm
  • Polsklachten, zoals carpaal tunnel syndroom, artrose of overbelasting (muisarm)
  • Klachten van de hand en vingers, zoals CMC-1 artrose (duimgewricht artrose), overbelasting van de vingers, klachten als een malletvinger of triggerfinger,
  • Nabehandeling van operaties aan pols of hand

Wat kost handtherapie?

Indien je verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt dit veelal door jouw verzekering voor 100% vergoed.
Wanneer je niet verzekerd bent voor fysiotherapie of het aantal behandelingen, dat vergoed wordt verbruikt hebt, betaal je het praktijktarief voor een fysiotherapeutisch consult.
Op onze tarievenpagina vindt je de kosten van een consult.

Meer weten over handtherapie of direct een afspraak plannen?

Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Volg ons op social media
Chat openen
1
Vraag of afspraak maken?
WhatsApp ons.